Utveckling
 
Produkter
Kundsidor

IP online

Varje innehavare av en internetuppkoppling som kopplar upp sig mot Internet får en personlig IP-adress tilldelad till sig. Denna adress ändras ibland, men går fortfarande att knyta till en specifik person eftersom Internetleverantörerna enligt lag ofta måste spara uppgifter om vem som använt en viss IP-adress vid ett visst tillfälle. Internetleverantörerna kommer aldrig att lämna ut sådana uppgifter om de inte tvingas göra det enligt ett domstolsbeslut i det specifika fallet.

Att alla webbsidor som du besöker känner till din IP-adress är ingenting som du behöver vara rädd för. Det är helt naturligt. Om inte webbsidornas servrar kände till din IP-adress skulle du aldrig kunna besöka någon webbsida, eftersom webbsidornas servrar inte skulle veta till vilken dator (notera, inte till vem) de skulle leverera de begärda webbsidorna.

Att webbsidornas servrar känner till vilken webbläsare du använder är också helt naturligt. Olika webbläsare fungerar nödvändigtvis inte på samma sätt. Därför anpassar webbsidornas servrar det innehåll de levererar till den webbläsare som begär sidan. Den här webbsidan varierar till exempel mellan XHTML 1.1 och HTML 4.01 STRICT beroende på vilken webbläsare och version du använder. Mer information finns i den här bloggposten från februari 2008.

Extern IP-adress

IP-adress:

44.210.85.190

Portnummer: 59708

Webbläsare

CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)

Språk

en-US,en;q=0.5

Accepterar

text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8